Spelledarpersoner skapa du enkelt med smart gratisverktyg

Varje äventyr innehåller förutom spelarnas karaktärer en rad andra personer och varelser – spelledarpersoner (SLP eller NPC). En del av dessa behöver spelledaren inte ha några uppgifter om, eftersom de garanterat inte kommer att hamna i strid eller liknande med spelkaraktärerna.

Men med det sagt är det inte fel av spelledaren att ha ett ark med olika spelledarpersoner. Skulle någon spelare få för sig att anfalla spelledarpersoner, eller försöka övertala honom eller henne till något, behövs siffrorna.

Problemet är att det kan ta väldigt mycket tid att skriva ner alla uppgifter om spelledarpersoner – förkortningen SLP på svenska, eller NPC på engelska (Non-player Character). Och det är här du som spelledare för Dungeons & Dragons kommer att få nytta av RPG Tinker.

Spelledarpersoner skapar du automatiskt
Spelledarpersoner skapar du, tillsammans med fiender, på gratistjänsten RPG Tinker.

RPG Tinker är ett gratis webbverktyg som låter dig genera olika SLP. Det finns även en generator för monster och liknande fiender. Du fyller i lite grundfakta, exempelvis hur kraftfulla personerna kommer vara. Detta avgör du beroende på vilken nivå/level dina spelare befinner sig på.

Det är enkelt att använda RPG Tinker. så jag behöver inte skriva någon förklaring. I rullgardinsmenyerna hittar du de saker du behöver ange, och därefter är det bara att klicka Build. Därefter kan du klicka Print för att skriva ut ett karaktärsark för enkel hantering.

Testa RPG Tinker här!

För att komma till generatorn där du skapa monster och fiender, klickar du på länken Bestiary som finns överst till höger på webbsidan. Här kan du generera spelledarpersoner som är exempelvis orch, halvalv, stor boss eller annat.

En annan automatisk generator är vår egna verktyg för att skapa ett namn till ett värdshus eller en pub. Ta en titt på tjänsten här och prova gärna.

Har du tips om andra smarta verktyg för att underlätta för antingen spelledare, spelare eller båda – lämna gärna en kommentar här nedan! Med tiden ska vi sammansätta en lista över så många smarta webbverktyg som möjligt.

Tommy

Började med Drakar & Demoner på 80-talet, följt av Mutant. Sedan hade jag ett långt uppehåll, och numera ligger det mesta fokuset på Dungeons & Dragons.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *