Rollspel på 200 ord, skulle du kunna skriva det?

För fjärde året i rad anordnas tävligen 200 Word RPG Challenge. Du har fram till 28 maj på dig att skapa ett rollspel vars regler får vara maximalt 200 ord. Därefter börjar utsållandet.

Går det ens att författa ett spel på så lite text? Ja, det gör det absolut. Det räcker att ta en titt på de tidigare årens bidrag för att se att det är rätt många som är kunniga nog.

Förra åren var det inte mindre än 700 deltagande rollspel i alla dess former. Frivilliga läsare kommer att läsa igenom allihopa och plocka fram sina favoriter, varibland juryn kommer utse tre stycken vinnande rollspel.

Kan du skriva ett rollspel?

Så vad tror du? Har du tillräckligt bra fantasi och grundläggande kunskaper för att delta? Det är onekligen någonting att bita i, och det gäller att vara nyskapande för att kunna ha en chans att sticka ut.

Tävligen gäller engelskspråkiga rollspel. Kanske vi får se något liknande på svenska framöver, vem vet?

Du som inte är intresserad av att sjölv skapa ett rollspel, kommer att hitta mängder av nischade spel att plocka fram när kompisarna är samlade. De här spelen passer utmärkt för en kort kampanj under en kväll.

Läs mer hos 200 Word RPG Challenge!

 

Tommy

Började med Drakar & Demoner på 80-talet, följt av Mutant. Sedan hade jag ett långt uppehåll, och numera ligger det mesta fokuset på Dungeons & Dragons.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *